Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Умивальник обраний. Яку вибрати тумбу?

Все розмаїття тумб під умивальник або стільницю можна розділити на два типи і кілька умовних груп. Розділення на два типи за ознакою монтажу: тумба під умивальник підвісного типу –  підвішується на стіну, тумба під умивальник підлогового типу – монтується на ніжки, але при цьому може мати не несуче кріплення до стіни.

Фактори що визначають тип тумби можуть бути наступними:  вимоги до дизайну, вимоги до компоновки, несуча можливість стіни, а також нюанси у виді ревізії, вікон, лічильників та різноманітних комунікацій.

Тумба підвісного типу завжди виглядає легше підлогового варіанту, а відсутність ніжок полегшує прибирання ванної кімнати. Висота підвісу може бути від 100 до 400 мм. Оптимальна відстань від підлоги до тумби для найкращого візуального ефекту 250-350мм. Підвісна тумба для ванної має бути спроектована в максимально полегшеному варіанті з урахуванням потрібного наповнення. Для цього підвісних конструкціях широко використовують алюміній і пластик. Тумба під стільницю підвісного типу може бути практично любих розмірів і може бути встановлена на бетонну, цегляну, блочну стіну або навіть на стіну із гіпсокартону. В останньому разі необхідно використання системи розподіленного кріплення. На фото підвісна тумба під стільницею з мармуром встановлена на стіні із гіпсокартону. На цьому фото, підвісна тумба під умивальник, також закріплена на стіні із гіпсокартону. Підвісна тумба для ванної кімнати може мати розпашні або розсувні двері або ящики в якості наповнення. Можна використовувати і карго але бувають труднощі через невелику висоту тумби. На фото підвісна тумба у ванну з карго та висувними ящиками.

Тумба під умивальник підлогового типу більш поширена, монтаж такого виробу простіше. Фіксація до стіни необхідна якщо тумба має невелику вагу та оснащена ящиками або карго. В цих випадках фіксація до стіни запобігає зміщенню тумби при відкриванні ящиків або карго. Підлогова тумба під умивальник як правило залишає більше корисного внутрішнього простору в порівнянні з підвісною. Якщо ніжки на яких стоїть тумба не являються декоративними їх можна закрити цоколем. Цоколь має бути водостійким оскільки калюжі на підлозі ванної кімнати нормальне явище. На фото тумба під стільницю з декоративними ніжками,  тут на фото тумба під стільницю з ніжками закритими цоколем. У тумби підлогового типу практично немає обмежень по наповненню. Вона може бути укомплектована розпашними дверями висувними ящиками, карго, відкидною або висувною корзиною для білизни. Тумба під стільницю з ніжками закритими цоколем гармонічно виглядає поряд з пральною машиною,  тому компоновки з пральною машиною як правило виготовляються з використанням підлогових тумб, як на цьому фото.

Розділення тумб на групи досить умовне. Частіше за все поділяються по призначенню, місцю установки, зовнішнім ознакам. На нашому сайті виділено основних сім груп, котрі перетинаються між собою:

Тумби прямі ( с прямими поверхнями)

Тумби с гнутими (радіусними) поверхнями

Тумби кутові

Тумби під пральну машину

Тумби з умивальником-чашею

Тумби с подвійним умивальником

Меблі для ванної в «класичному» стилі

Таке розділення допомагає обрати напрямок в якому потрібно рухатись при розробці меблів під замовлення за індивідуальним проектом.

До першої групи відносяться вироби що в своєму дизайні мають здебільшого прямі лінії. Такі меблі простіші у виготовленні і мають багато можливостей по наповненню. Фасади можуть бути у будь-якому стилі та із будь-якого матеріалу.

Друга група – тумби в конструкції яких є радіусні елементи. Радіусна тумба в ванну може мати тільки одну гнуту панель під умивальником, як на цьому фото, а може мати кілька радіусних фасадів що сходяться до прямого як на цьому фото. Радіусні фасади можуть бути випуклими та вогнутими. Матеріалом для цих фасадів використовується МДФ. Такі фасади виготовляються за спеціальною багатошаровою технологією, допускають декоративні фрезеровки та патинтування, що дозволяють приховати справжні габарити меблів. Наповнення радіусних тумб має деякі обмеження: висувні ящики та карго збільшують вартість – це пов’язано з індивідуальною підготовкою кожного конструктивного елемента. Радіусна тумба в якій присутня комбінація прямих та радіусних фасадів виглядає об’ємна та розкішно. Збільшена вартість виправдовується візуальним ефектом.

Вироби що входять до третьої групи названі кутовими за місцем своєї установки. Частіше всього монтуться з кутовим умивальником, часто мають радіус на стільниці та радіусний фасад. Класичний варіант показано на цьому фото. Тут на фото кутова радіусна тумба під мармурову стільницю, а на цій фото бюджетний варіант прямої кутової тумби з пластиковою стільницею.

Четверта група поєднує тумби встановлені під спільну з пральною машиною стільницю. Тумба під пральну машину може бути виконана в будь-якому стилі. Наповнення має відповідати її призначенню. Оптимальне, як на цьому фото, поєднання корзини для білизни і карго для прального порошку а також інших засобів для прання. Габаритна висота такої тумби має бути не менше 870 мм для забезпечення зазора мінімум 15 мм між пральною машиною та стільницею. Такий же зазор повинен бути присутнім з обох сторін пральної машини.  В окремих випадках коли використовується малогабаритна пральна машина,  висота тумби можна зменшити до 700 мм, а в якості умивальника використати чашу висотою 120-160 мм такий варіант можна побачити на цьому фото.

П’ята група відрізняється встановленим на стільницю умивальником чашею. Умивальник чашу за суб’єктивними оцінками не відносять до комфортних в користуванні.  Але зовнішній вигляд який має тумба з умивальником чашею нікого не залишить байдужим. В цьому випадку дизайн передусім. В якості ілюстрації подивіться це фото і це фото.

Подвійний умивальник прийшов до нас не так давно і зібрав шосту групу меблів якими можуть користуватись дві людини одночасно. Не існує статистики що підтверджує ефективність такого ергономічного рішення але тумба з подвійним умивальником має постійний попит. Керамічні подвійні умивальники такі як на цьому фото є у багатьох виробників санітарної кераміки. Ширина таких виробів коливається в середньому від 1100 до 1500 мм  і ціна їх достатньо висока. Можливою альтернативою з’являється установка двох умивальників на стільниці. Така комбінація як на цьому фото може принести суттєву економію.

Сьома група в деякій мірі являється елітарною, оскільки до неї вхоодять вироби що в своєму дизайні повторюють форми або декоративні прийоми класицизму, бароко та інших стилів минулих часів. Для надання стилю використовуються такі елементи як пілястри, капітелі, розетки, різні ніжки. Фільончасті фасади та рамочні панелі меблів збирають із окремих деталей імітуючи технології минулих віків. На всі деталі вручну наноситься патина. Тумба для ванни в класичному стилі – результат доволі трудомісткого і непростого процесу, що його складність відображається в ціні. На цьому фото тумба для ванни в класичному стилі під пральну машину, а на цьому фото класика с подвійним умивальником.

Маємо надію що інформація з цієї статті була для Вас корисною.

Замов свій індивідуальний дизайн меблів

Надішліть нам заявку на консультацію і ми обов'язково з вами зв'яжемося

Дізнатись вартість
top